Wednesday, 29 August 2012

Pretend to be..

Assalamualaikum.

Scene 1.
Lecterur: Hana, do you understand?

Hana: Err.yes i understand.* the truth: not really understand.hehe!*

Lecterur: Ok..very good..


Scene 2
Fafa: Semalam besday you kan?Nah hadiah untuk you..hehe! Erm.banyak tak dapat hadiah?^_^

Hana: Heee.Banyak sangat! I pun tak sangka.You orang yang ke-10 tau. *the truth: only Fafa yang bagi hadiah*

Fafa: Wah seyess? untungla kn.. ^_^


Scene 3
Amad: Iyerr Dr. kenapa eh cari saya?

Dr.Amin: Saya nak periksa Amad kejap boleh?

Amad: Eh?kenape pulak? saya sihat aje. Dr. tu yang sakit. *the truth: Amad ada sakit mental*

Dr.Amin: Err. @_@??


Scene 4
Nana: Zul awak buat kek ni untuk saya? ^_^

Zul: Haah, khas untuk awak. Sebulan tau saya amik kursus buat kek,hehe! *the truth: Beli kat kedai kek jek.haha*

Nana: Sayang awak!Hehe! ^_^


Scene 5
Kat: Cuti ni i pergi Australia dengan family.. ^_^

Gina: Owh really? I plak g UK London..*the truth: Ulu Klang je.. *

Kat: Hah, nanti jangan lupa beli sourvenier untuk i tau..

Gina: Tengokla kalau budget i cukup..hehe! =P





Kenapa eh ? Kadang-kadang manusia suka berpura-pura? Adakah sebab mereka...

-kurang keyakinan diri?
-hidup dengan penuh masalah?
-mahu menarik perhatian orang?
-mempunyai personaliti yang kurang menarik?
-sakit mental?
-tak suka diri mereka sendiri?
-takut orang menghakimi diri mereka?
-untuk menutup kelemahan diri??

5 comments:

Momo said...

adoyai..tepek satu kat muka sendiri..hahaha.. it seem maybe kurang nya self confidence dalam diri aku..buat aku rasa aku nak nampak sempurna di mata orang lain...padahal hakikatnya bukan.. nay.. sometime hiprokrit perlu ade kalau nak hidup.. tapi jangan salu sgt..;p

ary_lee said...

Kadang-kadang sebab nak jaga hati..
Eh.. Tengok sekali macam lawa la plak blog ni:P

syafiqakarim said...

kdg sb nak jaga diri sendiri dari di
bahan.

emeliena said...

Entri ni best, kena kedebabommm menusuk jiwaa. hahaha ;p

Anisa Anuar said...

kes jaga hati...ala2 tipu sunat gitu