Friday, 1 June 2012

Ha-Ha-Ha~ with Angelman syndrome

Assalamualaikum.

Hahaha~ Gembira selalu merupakan karakter utama pada kanak-kanak yang mengalami Angelman syndrome. Sindrom ini agak jarang berlaku, dengan nisbah 1 daripada 20,000. Angelman syndrome disebabkan mutasi yang berlaku pada genetik. Kanak-kanak ini biasanya akan menghadapi masalah dalam percakapan, mengimbangi badan, pergerakan dan suka ketawa..hahaha~ ! serius, they all memang sangat happy! ^_^

Bagaimanapun, aku kagum dengan Colin Farrell yang merupakan pelakon filem S.W.A.T dan Phone Booth yang bersikap terbuka tentang anaknya James yang mengalami Angelman syndrome ini. ^_^

                                   He made me a better man- Colin Farrell

9 comments:

Cik Kay Jue said...

ckj baru tau fasal Angelman syndrome ni... hehe..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

owhh...ader gak syndrome cenggini...erm...baru tahu...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

first time sy dgr psl sindrome ni..

FEDO said...

sindrom juga kah ni?

missNick said...

bila penemuan syndrome ni ye kihkihkih ;P

Riswin Zahari said...

kes pertama dilaporkan pada tahun 1965 oleh doktor pakar kanak2, Dr.Harry Angelman ^_^

Riswin Zahari said...

yup. Ia adalah sindrom, contohnya susah nak bercakap, masalah tido dan banyak lagi.. ^_^

nana kamarul said...

Wahhh! Syndrome macam ni pun ade ke? Ni first time dengar ni *amazed

Cik Suriz said...

first time jugak dengar syndrome ni... ada jugak ehh.. *amazed