Wednesday, 13 June 2012

Cheezey Wedges yang macam aku nak...

Assalamualaikum.

Suatu masa dahulu di KFC.

Customer : Dik, bagi akak Snack Plate 1 , air tukar milo ais k.

Cashier : Ok,akak nak tambah apa-apa lagi tak?Cheezey Wedges ke, Snack Box ke~

Customer : Erm..Cheezey Wedges lah. 1 k.

Cashier : Ok, itu sahaja ye. Saya nak confirmkan balik ye, 1 Snack Plate, bla~ bla~

Customer : Yup ^_^


Hi pembaca semua, kali ni entri tak berunsurkan fakta tapi pengalaman yang pernah dilalui ketika bekerja sebagai seorang staff cashier di KFC...Dulu sebelum kerja, nampak macam best, tapi dah kerja..makkkk aaaiihhh~ penat wooo~ haha! Apa pun, best je, seronok sebab dapat ramai kawan...tapi yang tak best bila exhausteddd~ penat yg melampauuu..huhu..

Ok la straight to the point, dah baca dialog kat atas kan. So lepas je ambil order aku pun terus siapkan semua  order yang diminta oleh customer tu. Sampai je order yang last, iaitu Cheezey Wedges, aku kena tegur dengan staff KFC yang kerja di bahagian cook's department.

" Banyaknya letak wedges, just letak 7 atau 6 lah! Cheezzz tu pun janganlah letak banyak sangat.." 

Aku pun macam...erkkk! haha. Yelah da lah pekerja baru masa tuh..mana tak cuak bila kena tegur dengan staff yang nampak macam garang dan saiz badan 2 kali ganda besar dari aku..hehe.

Dalam hati aku kata:  

Kalau aku jadi customer, mestilah aku nak wedges ni lebih sikit dari 7, sebab tak semua wedges tu besar-besar... some of them ada yang kecik so aku decide nak letak lebih sikit dari 7 tuhhh..

Pastu cheezz tuh. Kalau aku sebagai customer, mestilah aku nak cheezz tu lebih sikit baru sedap nak makan kan... haaa..bayar pun da mahal..apa salahnya kan... 

End of the story, aku buat je cheezey wedges yang macam aku nak...hahah! 

Moral of the story, kepuasan customer harus di utamakan... ^_^



14 comments:

Deq's Qienz said...

sedapnya cheze wedges..lama x mkn..rasa trigin la pulak..

salam kenal ya :)

rAIHan said...

raihan pon suka cheezey wedges jugak. kalau boleh nak yg lg besar.

syafiqakarim said...

betul la beb.
kalau wa pun bengkek juga dpt sket2
bab makan pun kedek. xluakkk.haha


xpe.apa sgt la kena sound dgn staff tp dpt pahala :)

fieda said...

tu la kalau mkn cheezy wedges selalu dorang letak sikit jer cheesenya..

Sally Yatiey said...

Betul2. hee. Lama dah tak makan cheezy wedges ni :D

aReLaN said...

kalau camni la kan, saya konfem datang tempat awak jadi staff kfc tu.hehehe

Yumida said...

eh..beznye klo sis jd tauke kfc..sure sy jd pelanggan tetap..mmg betul sis ckp..mesti la kita mau cheese dia lebihhhh...yummy!
follower ke 44

Momo said...

adoyai..ini yang buat terasa nak makan ni.. my faveret one dan benda wajib dipesan everytime pergi kfc..heee

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

kije kfc lagi tak? nak beli ngan awak jer... nak wedges and cheese banyak2..harga sama ye! hehehe

CikMai said...

mai kalau beli cheezy wedges wajib tambah cheese dia..bayar lebih tak pe..hahaha

syazana amira said...

heheh.. mesti lah nak lebih.. kalau dak bek p beli potato goreng sendiri ja.. huhuhu..

dill said...

saye setuju! selalunye wedges tu kecik cenonet je

dill.

[sutera kasih] said...

kalau sy jd pekerja pun, konfem bankrup kdai tu sbb letak wedges byk2 hehe

Myra Jay said...

Wahhh bestnya kalau dapat semua lebih... Nak sangat la camtu ;)